homepage

Nieuws

Achterstand hypotheek? Met NHG meer zekerheid
Wie zijn hypotheeklasten niet meer kan dragen door de corona-uitbraak, mag van NHG tot maximaal 9% betalingsachterstand oplopen. Dat biedt meer ruimte dan de drie maanden die banken nu toestaan. Heb jij Nationale Hypotheek Garantie?

Lees verder

Juist nu je hypotheek oversluiten? 3 tips die je helpen kiezen
Is de rente die jij nu betaalt voor je hypotheek flink hoger dan de hypotheekrente van vandaag? Dan kan het voordelig zijn je hypotheek over te sluiten. Want de rentes gaan weer stijgen, naar verwachting. Wanneer is oversluiten voor jou interessant?

Lees verder

Kostengrens in 2020 naar € 310.000
De aan de gemiddelde huizenprijs gekoppelde kostengrens voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie) stijgt met ingang van 1 januari van € 290.000 naar € 310.000. Voor woningen met energiebesparende voorzieningen is de kostengrens 6% hoger, namelijk € 328.600.

Lees verder

Hoe gaat u uw hypotheek aflossen?
Bijna alle banken benaderen hun relaties met de vraag: Hoe gaat u uw hypotheek aflossen? In dit artikel leggen wij u de achtergronden uit en geven suggesties om deze vraag goed te kunnen beantwoorden.

Lees verder

Betreft: nieuwe voorwaarden & normen NHG per 1 januari 2019  

Lees verder

Meer zzp’ers een hypotheek met NHG
Het Waarborgfonds Eigen Woningen maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp’ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met NHG af te sluiten.

Lees verder

Nieuwe Voorwaarden & Normen NHG per 1 januari 2017
Per 1 januari 2017 gelden voor het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nieuwe Voorwaarden & Normen. De belangrijkste veranderingen in de regelgeving hebben wij voor u op een rij gezet.

Lees verder