homepage

Oversluiten van de hypotheek

Met het oversluiten van de hypotheek kunt u eventueel uw maandlasten verlagen indien de actuele hypotheekrente lager is dan degene die u nu betaalt. U kunt dan de hypotheek oversluiten naar de actuele rente. De lening bij uw huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en ondergebracht bij een andere geldverstrekker.

Indien u overweegt om uw hypotheek over te sluiten kan Biezen Financiële Dienstverlening u daarin van advies voorzien. De kosten van het oversluiten van uw hypotheek kunt u waarschijnlijk terugverdienen met lagere maandlasten.

Met kosten bedoelen wij:

  • Boeterente
  • Advies- en afsluitkosten voor uw nieuwe hypotheek
  • Notaris- en taxatiekosten

Boeterente                                                                                                                                                                                                                                                                      Oversluiten van de hypotheek betekent dat deze eerder afgelost wordt dan met de geldverstrekker is afgesproken. De geldverstrekker heeft geld moeten inkopen op de geldmarkt tegen een bepaalde rente. Indien de marktrente daalt en u daarvan wilt profiteren, blijft de bank met duur ingekocht geld zitten. De boeterente is het verschil tussen de rente die u betaalt en de rente die de bank op dit moment aanbiedt. Deze moet in 1x betaald worden.

Rentemiddeling                                                                                                                                                                                                                                                                    U moet in 1x de boeterente betalen als u uw hypotheek tussentijds verandert. Daarom bieden veel hypotheekverstrekkers een andere oplossing aan: rentemiddeling. U sluit dan zonder boeterente de hypotheek over. In plaats daarvan betaalt u niet de laagste rente, maar iets meer.

Indien uw rentevaste-periode binnenkort eindigt, is het mogelijk voordelig om uw hypotheek over te sluiten omdat u dan geen boeterente betaalt.

Er kunnen ook meer redenen zijn om uw hypotheek over te sluiten, zoals betere voorwaarden of het aanpassen van de hypotheekvorm of een echtscheidingssituatie.

Indien u inzicht wilt of het oversluiten van uw hypotheek interessant is, neemt u dan contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek.